Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4664
Machu Pichu | Davipola
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Machu Pichu určitě každý viděl na obrázku. Tohle je ale opravdu něco co na obrázku vidět nestačí. Kamarád se mě ptal, jak bych porovnal třeba Pisac s MP. A odpověď je prostě nijak. Není to možné. MP je natolik super speciální, natolik odlišné, natolik veliké, schované v horách, že nic podobného není! A asi jediné jak to zažít je si tam dojít. Resp. dojet autobusem z Aguas Calientes! Jít ty schody nahoru mi přijde jako fakt kravina! Po dlouhé době 12USD, kterých opravdu nelituji!

Co je zásadní, je být nahoře na MP opravdu v 6h ráno. To znamená vstát ve 4:20 a jít čekat do fronty na autobus, který Vás z Aguas Calientes doveze před hlavní bránu, kde budete v 6h ráno. Autobus odjíždí v 5:30, ale v tuhle dobu tam bude řada dlouhá 800m a v ní bude stát 1200lidí. Čekat se Vám tam chtít nebude! Takže tam prostě buďte o těch cca 40-50minut dřív. Já to tak samozřejmě neudělal, jenže já jsem nemorální sviňák…. Takže pod záminkou nakupování snídaně, jsem celou frontu předběhl… Všem se za to omlouvám, ale spěchal jsem… No co už. Tak nebuďte pitomci jak já, a buďte tam dřív! Když bych to věděl, byl bych tam o tu hodinu dřív byl. Je to ultra dementní, ale má to smysl!

Na MP se hrne hrozně moc lidí a jediné kdy jsem si to tam byl schopen opravdu užívat byla doba od 6h do 8:30h ráno, pak už tam těch lidí bylo prostě hrozně moc!