Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4664
Ostrovy Yasawas a Mamanucas | Davipola
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Výlet na ostrovy Yasawas a Mamanucas začíná. Příprava nebyla úplně jednoduchá. Myslel jsem si, že si prostě koupím lístek na loď a budu moci v klidu cestovat po ostrovech. To by asi šlo, když by tady byla aspoň nějaká konkurence. Jenže tady není!

Lístek na loď si musíte koupit i s ubytováním na ostrově kam právě jedete a tohle celé má na starosti jedna firma, která má monopol jak prase. Takže né, že je drahej jen lístek na loď, ale navíc si člověk musí zabookovat ubytko, které je ještě dražší! Tohle určitě nevymyslel nikdo na Fiji. Myslím, že firma patří Australanům, ale nejsem si 100% jist.

Snažil jsem se to nějak přeonačit. Snažil se o slevy atd. Nic nepomáhalo. Nakonec jsem dostal 5% na lístek na loď (662 FJD Bulla Pas na 10 dni) a ubytko nechal raději na později.

Nakonec se ukázalo, že to byl asi dobrý nápad. V podstatě náhodou potkávám Pa Meele. Už je sice skoro 21h, ale otevře svúj kanclík a začne obvolávat všechny ubytka na ostrovech. Je jasně vidět, že se s těma lidma osobně zná. Jak se později dozvídám, pracuje v turismu skoro 20let. A před 6lety si otevřela svojí firmičku. A normálně ona pracuje… Nevěřím vlastním očím!

No prostě mám pocit, že udělala co mohla. Možna to bylo trochu i tím podělením se o pizzu chvilku předtím.

Každopádně z ceníkovejch cen, se kterými jsem na dvou jiných místech nedokázal pohnout, srazila vždy minimálně 15-20%. Tak aspoň něco! Ubytování s jídlem na 7 nocí cca 500FJD.

Jo a šílim z toho jejich Fiji time… Když by všichni na celém světě makali jako oni, tak ještě asi lezeme po stromech, nebo se právě učíme rozdělávat oheň!

Je to super na trénink trpělivosti. Pokud  je nezabiješ, tak je to krásný Fiji time. Děsím se okamžiku, kdy budu někam spěchat!

První den jedu až na nejsevernější ostrov na Nacula. I kdyby nic jiného samotná cesta sem je úžasná. Projíždíte kolem všech ostrovů nejdříve malých placatých (dnes party ostrovů) Mamanucas a pak loď pokračuje dále na sever, kde se objevují nádherné hornaté ostrovy Yasawas. Od prvního okamžiku jsem uchvácen krásou ostrovů. Vše je nádherně zelené, moře dokonale modré a pláže, které ostrovy lemují mezi kamennými ostrohy jsou bílé. Navíc jich je opravdu velké množství liduprázdných. Později zjišťuji, že není snadné se na ně dostávat.

Save Landing – to je jméno prvního “resortu” kde mam v plánu být 3noci. Tady na ostrovech vlastně skoro není možné být někde jinde než v rezortu. A to opravdu není levné.

Místo vypadá opravdu jak z pohádky. Je to tu krásné. Když přijíždím tak tu je celkem asi 5lidí. Jedna starší paní z německa, jedna veselá Holanďanka a navíc se potapí, tak mám aspoň svého buddyho. Jinak nikdo, což je celkem fajn. Druhý den přijíždí horda děcek z Německa a Anglie. Jak později se zděšením poznávám, je to obecný rys těchto ostrovů! A zcela upřímně nic o co byste stáli. 18 letí mladí bohatí troubové… No aspoň, že holky jsou z 90ti procent velmi krásné. Já každopádně dávám přednost nejen krásné, ale i inteligentní Holanďance Elke. Nejen, že se mám s kým potápět,  navíc je s ní legrace.