Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4664
Jacks Homestay | Davipola
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jak už jsem psal dříve, Yasawas jsou sice překrásné ostrovy, ale je to nechutná komerce pro děti z bohatých zemí typu Germáni a Angláni… Jsem moc rád, že jsem to mohl zažít, ale díky stačilo!

Podařilo se mi sehnat ubytování na ostrově Waylaila v Homestay u Jacka. Bydlení  přímo ve vesnici, žádnej pitomej pekelně  předraženej rezort, ale prostě bydlení v místní vesničce s místníma lidma. Napřed jsem zde měl být jen 3noci, nakonec zůstávám asi 8. A mám pocit, že jsem se nemohl rozhodnout lépe. Konečně si užívám Fiji. Neskutečnou krásu, pohostinnost a radost místních lidí. Jejich smích je opravdu nakažlivý a jejich žerty prostě boží. Konečně  chápu jejich Fiji time. Oni mají všechno tak na salámu. Třeba se člověk zeptá, v kolik hodin pojede loď. A odpověď je v 9h ráno, smích, smích, a prohlášení Fiji time…. Výsledek, loď jede v 11:20…. Fiji time :-).

Hlavní ostrov Viti Levu je úplně jiný svět. Hrozné množství Indů a muslimáků. Muslimáci jsou všude stejný, vypruzený a nepříjemný. A inďáci teda taky nejsou bůhví jakej zázrak…

Na Yasawas, ale žádní nejsou. Tady jsou všichni čistokrevní Fiji Křesťani… Jak je tady člověk s nima tak se třeba může podívat na jejich kázání. Je to k pos…. Je to šílený nějakej panáček tam plameně káže, že se málo modlí. Rozkřikuje se, zuřivě gestikuluje…je to hrozný. Fakt něco co mě teda vůbec nepřitahuje. Týpek, který má zjevně problém s hněvem káže, že cyklon Winston byl boží trest, protože se málo modlí. Fakt šílený. Vždycky musím  myslet na Buddhistické přednášky. Na klidné, jasné, praktické učení kde jasné myšlení (to mi moc nejde), logický pohled a hlavně atmosféra totální otevřenosti, klidu a radosti je vším! Učení kde utrpení není trest žádného trestajícího boha. Ale výsledek našich nešikovných myšlenek, slov a činů. Úplně jiný svět! Fakt mi to přišlo dost směšný. Taková opravdu zvrhlost. A oni tomu opravdu věří. Bůh je trestá! Je to tak divné!

Ale jinak jsou Fiji lidi prostě boží! Je s nimi prostě legrace.

Byl jsem se potápět. Nebyl to nějaký úplně zázrak, ale tak nakrmili jsme žraloky. Týpek ulovil rybu a pak ji dal sežrat žralokovi, celkem sranda…

Při druhém ponoru Dive Master Rupeni, nalovil ryby pro nás. Po dokončení ponoru jedeme lodičkou na malou plážičku, rozděláváme oheň a kucháme ryby a děláme je na ohni. Opravdu zážitek! Potápění nic moc, ale tenhle obídek, ten stál opravdu za to! Kamarád Rupeniho doje dom pro rýži, citrony, chilli papričku a talíře. No byla to hostina! Opravdová hostina!

Jack je klasickej píč kavy. To ani tady pijí furt. Po příjezdu do vesnice by měl člověk koupit kavu a věnovat jí jako dar šéfíkovi vesnice. Teprve pak může ve vesnici fotit a teprve pak se jako stává členem vesnice.

Konečně jsem zažil, co dělá kava. Musí se jí vypít poměrně dost a pak se člověku uplně uvolní tělo, ale mysl je stále stejně normálně bdělá. Je to moc příjemné!

Ještě něco k cenám… Standardní noc v blbákově zvaném rezort stojí kolem 140FJD noc s jídlem. U Jacka platím 50FJD! (1FJD=11,60CZK)