Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4664
Cliffden, jeskyne, most | Davipola
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Ujíždíme dešti a hledáme další Free Camp, nalézáme úplně úžasné místo u Cliffden suspension Bridge. Nádherný maličký free camp, kde jsme my, jeden biker a 3 němci. Jinak nikdo. Nádherné místo. Vaříme kafe, nějakou véču, je 9h večer a holky jdou spát. Na tom není nic tak zvláštního, asi se jim tu dobře spí, páč chrápou skoro pořád :-). Paráda, mám spoustu času si jít zameditovat dolu k řece. Řeka tady teče opravdu proudem, nerad bych tam spadl. Jediné místo, kde se dá sedět je na kameni asi 30cm od řeky. Tak co sednu si a je to tady… Jak se mám kruci koncentrovat, když každejch 5minut (rozuměj 30 vteřin) myslím na to, jestli se nezvedne voda a nespláchne mě řeka. Objevuje se strach aby do mě někdo nedrcnul a já nespadl do vody. Fantastická zoo mojí vlastní mysli. Velice zábavné pozorování, Do toho bečí ovečka a je to jak kdyby na té opuštěné farmě vedle týrali malé děcko. Je to čím dál tim zábavnější. Ale tak jako všechny jemné i hrubé myšlenky se časem usazují, sedím a sedím a vůbec se mi nikam nechce. Asi po hodině a půl končím meditaci a jdu na průzkum… Jdu na druhou stranu mostu. No nic trochu to tam prošmejdím, ale tady na jihu jižního ostrova opravdu nikde nikdo není. Je to fantastické místo téměř úplně liduprázdné. Je to nádhera. Krásná krajina, ,minimum lidí. Nevim jestli bych tady vydržel žít, ale na odpočinek ideální místo.

Ráno vyrážíme dál. Hned za rohem na nás čekají Cliffden Cove. Jeskyně s Glow Worms. Těším se, že to trochu prolezeme. Ale nakonec bych byl na průzkum sám. Martina trpí strachem z uzavřených prostor a Pavlíně se také moc nechce. Jdu kousek sám, ale mám jen svou čelovku a ztratit bych se tu nechtěl. Bez světla bych byl pěkně v háji resp. v jeskyni a asi dost dlouho. Občas zhasínám světlo a koukám po Glow Wormech. Člověk musí chvilku počkat a voalá jsou tu 4, 6, 15, 20, 50…. pozvolna se rozsvěcují. Je to moc hezké! Nakonec holky přesvědčuju ať slezou alespoň malý kousek dolu aby je viděli. Zvládli to obě!

Glow Worm Rulezz. Asi to není taková pecka jako za 80 NZD, ale mě to stačí a je to zadarmo :-). Fotky červíků nemám. Svítí stejně jako venku, jemným namodralým světlem.