Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4664
Welcome to Samoa | Davipola
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/122080/virtual/www/domains/davipola.cz/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jak na mě na první pohled Fiji zapůsobilo jako hrozná díra a bubákov, tak Samoa je na první pohled něco úplně jiného. Ale nejdříve ještě něco málo k odletu z Fiji.

Dorazíme na letiště o cca 2h dříve. Je vedro jako v pekle. Na letišti každou chvilku vypadává elektřina. Záložní zdroje asi nějaké mají, ale vždycky trvá třeba 3 minuty, než naskočí. Pozorovat úředníky na pasové kontrole, jak každou chvilku, potom co se rozsvítí světla, zapínají počítače a přihlašují se do systémů je sice na jednu stranu sranda, na druhou stranu….. je to poměrně velké mezinárodní letiště.  Letadlo má přes hodinu zpoždění, ok to se dá pochopit, ale že nenaložili batohy nikoho z Economy Class to už je trochu na pováženou. Prý se jim do letadla nevešli… Ale, že prý vzali více paliva…. No tak konečně lepší bez batohu, než utopenej v Pacifiku. Povídám si s týpkem, co létá na Samou každý měsíc kvůli práci. Říká, že je to standard, že to dělají každou chvilku a že vlastně máme štěstí, že letíme. Často zruší celý let.

Let byl jinak v pohodě, krásné vrtulové letadlo, neuvěřitelně krásné výhledy na ostrůvky a korálové útesy dole. Západ sluce a mráčky. Uplně se mi chce vyskočit ven z letadla. Venku to vypadá fáákt super. Jo a některé pohledy na Fiji z letadla jsou neuvěřitelný… Hory, obrovské vodopády… fakt krása.

Přílet na Samou je cajk, napřed si vystojíme frontu na nahlášení ztracených zavazadel, stejně jako ostatních asi 60 lidí J. Možná to Fiji Aiways dělaj prostě aby prudili lidi na Samoe. Nebo nevim.

Bereme si taxíka, týpek vypadá jak našeptávač z Game of Throns… Varis? Zařizujeme SIMku a jedeme se ubytovat. Musím říci, že lidi se tady chovají prostě uplně jinak. Jsou fakt příjemní a navíc se chovají tak nějak inteligentně. Nečumí na nás tak, jak by nás chtěli co nejvíce oškubat a dokonce i taxikář Varis je fakt v pohodě.

Takže přiletíš, máš zpoždění, nemáš batoh, ale i tak máš mnohem lepší pocit než po příletu na Fiji. A navíc Samou je chudší krajina než Fiji. První dojem fakt super….